Museum360

Museum360 biedt musea de gelegenheid hun museum, als regulier bezoek niet mogelijk is, door middel van onder meer 360° foto’s, weetjes, vragen en antwoorden en video’s online te bekijken. Om de data van de bezoekers te kunnen koppelen aan een gewenste VR-applicatie heeft Portaalopmaat een CMS gemaakt. Dit CMS zorgt ervoor dat musea heel makkelijk en gebruikersvriendelijk hun content kunnen aanleveren. Bovendien zorgt dit systeem voor een hele prettige gebruikerservaring.

Wat hebben we gebouwd?

Portaal op maat heeft een CMS gemaakt, genaamd VRED (Virtual Reality Educatie) voor Museum360 waar Musea met meertaligheid geregistreerd kunnen worden met allemaal soorten informatie, zoals de vloeren, kamers, objecten etc. Deze objecten kunnen vervolgen ook informatie zoals weetjes, vragen, video’s, audio en hoge kwaliteit (360) foto’s bevatten. Binnen dit systeem zitten er meerdere soorten type gebruikers en klanten. Deze data gebruikt Museum360 vervolgens op twee manieren: – Voor hun webapplicatie (maakt alleen gebruik van de informatie van objecten) – Voor hun VR applicatie (andere partij die dit ontwikkeld heeft) (Gebruikt alle data die in het CMS verwerkt wordt om een museum op te bouwen in de VR app)
Dynamische iframes genereren
Maatwerk API koppeling
Statistieken over bezoekers van musea
Maatwerk CMS gebouwd

Koppeling met:

Koppeling met:

Museum360
Wat was hun initiële probleem en hoe hebben wij dit opgelost?
xXess360 had een webapplicatie waarmee musea online bekeken konden worden met 360° foto’s. Binnen deze web applicatie wouden ze echter informatie kunnen weergeven per object. Deze informatie kon in de vorm van weetjes, vragen (met antwoorden), hoge resolutie foto’s van het object, videos en audio komen. Deze informatie was echter niet te verwerken in web applicatie op dat moment. Zij hadden wel iets verzonnen om dit op te kunnen lossen en te kunnen weertonen via iFrames, maar dit was niet gekoppeld aan een CMS, dus hun data was statisch. Door middel van ons CMS konden wij dynamisch deze iFrames genereren gebaseerd op de ingevoerde data. Het gevolg daarna was dat xXess360 een VR applicatie kon laten ontwikkelen dat nu gekoppeld is aan onze API, waardoor de data in de VR brillen gelijk is aan de data die in het CMS ingevoerd wordt.
Museum360
Dit is een pagina te vinden met statistieken van bezoekers van een bepaald museum.
Museum360
Object detail scherm
Net zoals het museum detail scherm, is het object detail scherm in principe het zelfde, alleen dan een veel lager niveau. Zo zie je wat de bovenliggende niveaus zijn (musea, vloer, ruimte). Aan de rechter kant die je ook een tabel en tabbladen, waar alle object informatie ingevoerd kunnen worden en op welke volgorde deze data weergeven wordt in de kubus. (zie volgende afbeelding voor meer info)
Museum360
Museum360
De kubus
In deze afbeeldingen is de kubus te vinden. De kubus wordt ingeladen als een iFrame op hun andere webapplicatie. De kubus bevat allemaal informatie zoals hoge resolutie foto’s, videos, audio, weetjes en vragen.

Let's Meet!

Ook weten hoe je tijd, geld en ergernis kunt besparen? Vraag onze vrijblijvende demo aan.

– Erik Wolters
Info@portaalopmaat.nl
+31 85 4891525